תשאלו כל בעל עסק שמעסיק עובדים והוא יגיד לכם מיד, מציאת העובדים הנכונים ושימורם בעסק הוא הדבר הקשה ביותר שיש. בעוד שאתגרים ברמה הטכנית נפתרים ברמה הטכנית, הרי שבני אדם הם יצורים מורכבים, וכמות השיקולים שיש לקחת בחשבון בכל הנוגע לעבודה איתם היא עצומה. סורסינג מקצועי הוא פיתרון חובה, שבאמת אי אפשר בלעדיו.
איתור טאלנטים לחברה שלכם הוא דבר חיוני, כאשר טאלנט הוא לא רק אדם עם ידע טכני מופלא שפותר בעיות במהירות. טאלנט אמיתי משתלב במארג החברה, מוצא את מקומו במהרה, יודע להתנהל עם העובדים הקיימים בצוות שלו ובצוותים הנושקים, ובמילים אחרות, עושה את העבודה כמו שצריך.
המודל הנכון למציאת עובדים
יש דרכים שונות לבצע את אותו הדבר, וכל דרך מגיעה עם אתגרים שונים ואיכויות שונות. המודל הנכון בסופו של יום הוא זה שמפיק את התוצאות הטובות ביותר, וזה נמדד בשביעות רצון הלקוח, אתם, והעובד שלכם. כדי לעשות זאת, יש צורך במערך רחב וחכם, הכולל
- ניסוח מודעה נכונה שפונה בצורה המדויקת ככל הניתן לעובד הפוטנציאלי המושלם שלכם
- פרסום בלוחות הדרושים המתאימים בכדי להגיע ישירות לקהל מחפשי העבודה בתחום
- מיקור נבון דרך הרשתות החברתיות (המאפשרות גם הכרות ראשונית עם אישיות העובד הפוטנציאלי)
- בנייה של מערך קשרים בקהילה המקצועית ובקהילה האקדמית סביב התחומים הרלוונטיים
זה לא נגמר בזה!
הרשימה הנ"ל לבד כבר מציירת תמונה רחבה מאוד של פעילות שוטפת הדורשת עוד ועוד עשיה והעמקה בכדי לייצר מאגר טלנטים רלוונטי ועדכני. ועדיין, בכל הנוגע לעבודת סורסינג אפקטיבית, יש צורך בעוד. התקשורת מול הלקוח עמוקה ומקיפה, ומאפשרת לחברת הסורסינג לקבל תמונה מאוד חדה לגבי האסטרטגיות של הארגון בהקשרים שונים, כולל אפילו יצירת גיוון תעסוקתי והכללה של אוכלוסיות עובדים שונות.
זה ממשיך קדימה לעולם הפיסי ביציאה החוצה לכנסי גיוס וירידי תעסוקה שנועדו לייצר סביבה בריאה וממוקדת ל"מינגלינג" ויצירת קשרים והקשרים סביב החברות השונות והמשרות השונות ואנשי המקצוע. כל זה יושב על מחקר והעמקה בתחום, כולל מיפוי מגמות שוק וניתוחם להבטחת התאמה בין עובד למעביד.