הכל לבית,  כללי,  שירותים מקצועיים

כמה עולה התקנת קודן לשער כניסה?

בעבר היינו נתקלים בקודן בשער כניסה בבתי עסק בלבד, אך כיום, התקנת קודן לשער כניסה הפכה לדבר נפוץ מאוד וכמעט אין בניין חדש שנבנה שאין לו קודן בכניסה. אם גם אצלכם בבניין רוצים התקנת קודן לשער כניסה, הגעתם למקום הנכון.

התקנת קודן לשער כניסה – דגשים חשובים

  • התקנת קודן לשער כניסה עם או בלי אינטרקום – ראשית, אם מדובר בהתקנת קודן לשער כניסה בעבור בניין מגורים, ישנן שתי אופציות – להתקין קודן שמתחבר למערכת האינטרקום או לא. היתרון בקודן שמתחבר למערכת האינטרקום הוא שהוא לא מצריך לתת את קוד הכניסה לבניין למבקרים, אך החיסרון הוא שהתקנה מסוג זה מצריכה הכנה ותשתית, ולכן יקרה יותר.
  • החומר ממנו עשוי הקודן – ישנם סוגי קודנים פשוטים העשויים מפלסטיק, והם נחשבים לקודנים הזולים בשוק, אך רוב המתקינים מעדיפים להשתמש בקודנים מסוג אנטי ונדל. קודנים אלה עשויים ממתכת והם עמידים לפגעי מזג האוויר או למעשי ונדליזם. כמו כן, קודנים אלו נחשבים גם לקודנים עמידים יותר לאורך זמן ומצריכים פחות תחזוקה ביחס לקודני הפלסטיק הזולים.
  • התקנת קודן לשער כניסה עם חיישן קרבה – קודנים עם חיישן קרבה הינם קודנים שניתן לפתוח אותם באמצעות צ'יפ.
  • מנעול חשמלי או אלקטרומגנטי – זה הוא החלק שאחראי לפתוח את הדלת לאחר הקשת הקוד. המנעול החשמלי עובד באמצעות לשונית ואילו המנעול האלקטרומגנטי מבוסס על משיכה מגנטית. ההבדל העיקרי ביניהם הוא שבמקרה של הפסקת חשמל לא ניתן יהיה לפתוח את דלת הכניסה במידה והתקנתם מנעול חשמלי, ואילו דלת עם מנעול אלקטרומגנטי תישאר פתוחה עד שיחזור החשמל. המנעול האלקטרומגנטי יקר יותר מדלתות עם מנעול חשמלי. בבניינים בהם ישנם שומרי שבת, עדיף להתקין מנעול חשמלי, מכיוון שניתן לפתוח אותו באמצעות מפתח. 

התקנת קודן לשער כניסה – מה העלויות?

העלויות נגזרות מכל הפרמטרים שציינו למעלה (קודן פשוט לעומת קודן ונדל, חיבור לאינטרקום או ללא, מנעול חשמלי או אלקטרומגנטי), לצד עלות זמן העבודה של המתקין. כמו כן, העלות משתנה גם בהתאם לתשתית – האם ישנה תשתית קיימת או שיש צורך להכין.

דילוג לתוכן