בעידן שבו תוחלת החיים עולה ועולה, ולכולנו צפויות שנים רבות ואפילו מאוד אחרי גיל הפרישה מהעבודה, כדאי כמובן לוודא שהחיסכון הפנסיוני יהיה מקסימלי. למרות עובדה זו ישנם לא מעט אנשים שבבעלותם בקרנות פנסיה וקופות גמל והם כלל לא מודעים לכך. עבורם חברה שמציעה שירות איתור קרנות פנסיה וקופות גמל מהווה חבל הצלה – ובפרט אם היא גם מייעץ כיצד להפיק את המקסימום מכל אותם חסכונות.
איתור קרנות פנסיה דרך הר הכסף
כדאי לדעת שגם משרד האוצר מסייע לכל מי שחושב שאולי יש לו קרנות פנסיה אבודות לאתר אותן. לשם כך יזם המשרד את הקמתו של אתר הר הכסף, שבו ניתן על בסיס מספר תעודת זהות לגלות חסכונות פנסיוניים שנשכחו עם השנים ועם מעברי מקומות העבודה.
הבעיה היא שהאתר לא מציג את כלל קרנות הפנסיה וקופות הגמל של כל אדם, ולכן עדיין ייתכנו חשבונות אבודים. בנוסף לא תמיד האדם יודע איך להפיק מקסימום תועלת מהחסכונות.
איחוד קרנות פנסיה
פעולה אחת שניתן, ובדרך כלל גם כדאי, לבצע אחרי איתור קרנות פנסיה הוא לאחד אותן לקרן אחת. הסיבה לכך היא שבדרך זו ניתן להשיג דמי ניהול נמוכים יותר – כך שלאורך השנים עלות החיסכון פוחתת והאדם מגיע לגיל הפרישה מעבודה עם מקסימום משאבים. יחד עם זאת חשוב לא לבצע פעולה זו באופן אוטומטי, שכן לפעמים דווקא בקרנות ישנות מסתתרות הטבות משמעותיות (למשל ביטוח אובדן כושר עבודה בתנאים מצוינים).
שדרוג החיסכון הפנסיוני
עוד פעולה שכדאי לבצע אחרי איתור קופות גמל וקרנות פנסיה שנשכחו לאורך השנים, היא למצוא את קרן הפנסיה או קופת הגמל הטובות ביותר כיום – ובהחלט ייתכן שמדובר במוצר פנסיוני שונה מכל אלה הקיימים. ההשוואה בין כל הקרנות והקופות מבוססת על התשואות שהן השיגו, כשמומלץ לבחון תשואות של לפחות 3 שנים כדי לנטרל הטיות שונות. פרמטר נוסף הוא רמת הסיכון, ועוד כדאי לקחת בחשבון את מדד שארפ שבוחן את היחס בין התשואה לרמת הסיכון. לצורך השוואה זו מומלץ להיעזר במומחים לייעוץ פנסיוני.