תקופת ההיריון היא תקופה יפה, תקופה של שינויים, של תוכניות לעתיד, של למידה וחיבור לגוף, ושל ציפייה רבה. עם כל הדברים היפים שמגיעים עם ההיריון, ישנם גם מספר שינויים ואתגרים שיכולים להיות פחות נעימים. בחילות, צרבות, לחץ על שלפוחית השתן, וכמובן, כאבי גב עליון בהיריון, הם חלק ממגוון תופעות פיזיות פחות נעימות, תופעות שלצערנו הינן נפוצות מאוד במהלך ההיריון.
אם את סובלת מכאבי גב עליון בהריון שלך, את לא לבד. מדובר בתופעה נפוצה במיוחד, תופעה המופיעה אצל לפחות מחצית מהנשים במהלך ההיריון. הסיבה העיקרית והנפוצה ביותר היא לא פציעה או טראומה, למרות שבמידה ויש פציעה או טראומה מהעבר זה בהחלט יכול להשפיע.
הסיבות לכאבי גב עליון בהריון
- הסיבה העיקרית לכאבי הגב הללו היא המשקל הנוסף ההולך ומצטבר במהירות רבה, המשקל של הבטן שמושכת את שרירי הגב פנימה ומטה, מה שיוצר לחץ, ועם הזמן כאב בגב העליון.
- סיבה נוספת היא שינוי ביציבה ובמנח הגוף, שוב, תוצר לוואי של השינוי במשקל, אך לא רק, שכן הרבה שינויים שמתרחשים במהלך ההיריון עלולים להוביל למנחי גוף חדשים שיוצרים לחצים שונים על חוליות הגב.
- שינויים הורמונליים גם הם יכולים להשפיע על מצב הגב שלך, שכן במהלך ההיריון יש הפרשה מוגברת של הורמון בשם רלקסין, שגורם, בין היתר, להרפיית שרירי הגב וכתוצאה מכך ללחץ עודף גם על הגב העליון, שהשרירים בו מתקשים להתמודד עם המשקל הבטני ההולך וגדל.
אז מה אפשר לעשות?
בכדי להקל על כאבי גב עליון בהריון מומלץ דבר ראשון לפנות לרופא. נכון, במרבית המקרים הם לא יוכלו לעזור בצורה משמעותית שכן נטילת משככי כאבים חזקים במהלך ההיריון זה לא דבר מומלץ, ופיתרונות אחרים לעיתים פשוט לא זמינים במהלך ההיריון. ובכל זאת, בכדי למצוא את מקור הבעיה חשוב לפנות לרופא ולבצע בדיקות ואבחנה.
אחד הטיפולים המומלצים והאפקטיביים ביותר לכאבי גב עליון בהריון, ובכלל, זה הטיפול אצל כירופרקט. מומלץ לפנות לכירופרקט כבר עם תחילת הכאבים, בכדי לא לאפשר להם "להתיישב", שכן כאב שטופל במהרה לרוב קל יותר לסילוק מכאב כרוני.
למידע נוסף – כירופרקט מומלץ